Alzheimer Café geeft steun, informatie en advies!

Het dinsdagavond 19:00 uur. Er is weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café in de theaterzaal in De Zeven Schakel, Zevenbergen.

De namen van de bezoekers zijn wegens privacy redenen verzonnen.

Langzaam komen de bezoekers binnen en krijgen zij een warme kop koffie of thee aangeboden. Aantal bezoekers kennen elkaar en gaan samen aan een tafel zitten om even bij te praten en te vragen hoe het gaat. Zo komt ook Gerrit naar elke bijeenkomst, zijn partner heeft Alzheimer. Hij komt hier graag om te praten met lotgenoten en zijn verhaal te delen. Ook is mevrouw van Horsten weer aanwezig, zij is meegenomen door de huisarts. Mevrouw is dementerend en komt graag naar het café, hier voelt ze zich op haar gemak. Ook komen er elke bijeenkomst weer nieuwe mensen. Zij worden gastvrij opgevangen door de medewerkers van het Café. Zo komt er Tineke voor de eerste keer. Haar moeder heeft dementie en komt hier voor advies en steun. Tijdens de bijeenkomsten zijn er altijd hulpverleners aanwezig. De bezoekers kunnen voor advies en steun terecht bij onder andere de wijkzuster en casemanager dementie.

Na een klein uurtje met elkaar gepraat te hebben, staat er deze bijeenkomst “bewegen” op het programma (Elke bijeenkomst staat er een onderwerp centraal). Dansschool Tamara had een mooie dansvoorstelling gehouden en daarna hebben we onder begeleiding van Tamara zelf ook oefeningen gedaan. Want bewegen stimuleert de doorbloeding van de hersenen en productie van nieuwe zenuwcelverbinding. De avond werd afgesloten met een lekker drankje en praatje.

Wat is een Alzheimer Café?
Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen die iets te maken hebben met dementie. Hier kan je mensen ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren. We praten met elkaar over de dingen die we meemaken, wisselen informatie uit en bespreken mogelijkheden voor hulp. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer, net als in een gewoon café.

Wat gebeurt er?
Iedere keer staat een onderwerp centraal. Tijdens de bijeenkomst is er altijd gelegenheid om vragen te stellen, iets drinken en met elkaar te praten.

Voor wie is het?
Iedereen die een vraag heeft over dementie kan bij het Alzheimer Café terecht. Iedereen is welkom!

Wat levert het u op?
In het Alzheimer Café kan je informatie, steun en advies krijgen aangaande dementie. Je hoeft je niet aan te melden voor een Alzheimer Café en de toegang is gratis. Kom gerust kijken hoe het in zijn werk gaat.

Wanneer en waar?
Elke derde dinsdag van de maand. De ONEVEN maanden in de theaterzaal, in De Zeven Schakels, Zevenbergen. In de EVEN maanden in De Wijngaerd, Made. Voor overzicht van het programma en meer informatie klik hier

Foto: gemaakt door Marcel Otterspeer
Met 'Oog voor mantelzorg' vragen we Aandacht, Respect en Waardering voor mantelzorgers in de gemeente Moerdijk.Vragen?

Inloopspreekuren

De Fendertshof, Fijnaart
Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Gemeentehuis, Zevenbergen
Donderdag 13:00 - 16:00 uur

Tijdens inloopspreekuren bereikbaar op 0168-331888