Digi-Taalhuis (bij Bibliotheek West-Brabant)

Bij het Digi-Taalhuis in de bibliotheek van Zevenbergen kun je een breed aanbod vinden van taaloefenmogelijkheden. Iedereen kan hier terecht voor gratis hulp bij het (beter) leren van de Nederlandse taal.

Elke maandag is er een Taaloefengroep waar je samen met andere deelnemers onder begeleiding van een vrijwilliger aan de slag gaat met lezen, schrijven en spreken. Mocht je alleen het spreken willen bijhouden en nieuwe contacten willen opdoen, dan kun je op de donderdagmiddag (13:30-15:30 uur) naar het Taalcafé komen.

En mocht je eens willen binnen lopen voor meer informatie over wat past bij wat jij zou willen leren, dan kun je naar het Taalspreekuur komen. Op de donderdagochtend (10:00-12:00 uur) zitten er vrijwilligers voor je klaar. Ook kun je je tijdens het Taalspreekuur aanmelden voor de Taaloefengroep.

Ook biedt de bibliotheek verschillende computercursussen, webinars voor werkzoekenden en hulp bij rekenen. Voor meer informatie kun je binnenlopen bij het Taalspreekuur of kijken op de website van de bibliotheek: www.bibliotheekwb.nl.

Als de bibliotheek open is, dan is het aanbod van het Taalpunt ook toegankelijk, ondanks de coronamaatregelen. De bibliotheek biedt ook online oefenmogelijkheden aan, zo kun je met een vrijwilliger online taal oefenen en ook de computercursus kun je zelf thuis volgen.

Het Taalpunt is ook per mail bereikbaar, je kunt je berichtje sturen naar taalpuntzevenbergen@bibliotheekwb.nl
.


Ervaringen:

Rasheed Mosa is 29 jaar

Wat heeft het Taalpunt voor jou betekend?
Ik kwam bij Taalpunt om begeleiding te vragen voor het onderdeel ‘luisteren’ voor het examen Nederlands niveau B1. Door bekwame en enthousiaste taalmaatjes van het Taalpunt werd ik met veel plezier begeleid en slaagde ik met vlag en wimpel voor het examen.
Het oefenen bij Taalpunt voor het examen B1 was niet alleen nuttig, maar ook heel plezierig. Ik heb er zelf ook vriendschappen aan overgehouden. Ik ben door mijn taalmatje vaak gecorrigeerd en nog steeds vind ik het fijn dat mensen mij corrigeren, hierdoor weet ik wat ik fout doe en leer ik ervan.

Contactgegevens


Donderdag van 10:00 tot 12:00

Bibliotheek Zevenbergen
Kasteelweg 3, 4761 BN Zevenbergen

Telefoon: 06 34 17 15 50
E-mail: taalpuntzevenbergen@bibliotheekwb.nl

Vragen?

Inloopspreekuren

De Fendertshof, Fijnaart
Woensdag 10:00 - 12:00 uur

Gemeentehuis, Zevenbergen
Donderdag 13:00 - 16:00 uur

Tijdens inloopspreekuren bereikbaar op 0168-331888